Aphea.Bio haalt 14 miljoen binnen voor verdere ontwikkeling biologische landbouwproducten

Aphea.Bio heeft een uitgebreid portfolio van prototypeproducten opgebouwd die gevalideerd zijn in akkerbouwgewassen op verschillende locaties in Europa.
Aphea.Bio heeft een uitgebreid portfolio van prototypeproducten opgebouwd die gevalideerd zijn in akkerbouwgewassen op verschillende locaties in Europa. - Foto: Aphea.Bio

Aphea.Bio, een agtech-startup gevestigd in Gent, heeft een financiering van 14 miljoen euro binnengehaald. De ronde werd geleid door Astanor Ventures en vergezeld door de huidige aandeelhouders V-Bio Ventures, Agri Investment Fund, PMV, Vives Fund, VIB, Qbic II en Gemma Frisius Fonds.

Verdere uitrol van ontwikkelingsprogramma

Deze financiering versterkt de plannen van Aphea.Bio om haar biostimulant en biofungicide onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s verder uit te rollen tot het indienen van het regelgevingsdossier en om de lancering van de eerste producten van het bedrijf te ondersteunen.

De nieuwe financieringsronde laat ook toe om de onderzoekspijplijn verder uit te breiden naar de ontwikkeling van bioinsecticiden en bioherbiciden. Op die manier wil Aphea.Bio de ‘one-stop-shop’ worden voor biologische productontwikkeling.

“We konden ons geen betere hoofdinvesteerder voorstellen in onze financiering B-ronde dan Astanor Ventures”, aldus Isabel Vercauteren, CEO van Aphea.Bio. “We delen allebei dezelfde ambitie om een betekenisvolle impact te leveren op de moderne landbouw en om te evolueren naar een gezonde en duurzame voedselketen”.

Hoogwaardige bio-gebaseerde oplossingen

Johan De Saegher, voorzitter van de raad van bestuur: “De producten van Aphea.Bio zullen disruptieve, hoogwaardige bio-gebaseerde oplossingen bieden aan de boeren om ziekten en plagen te bestrijden en om meststoffen efficiënter te gebruiken in de belangrijkste voedselgewassen.”

“Met haar productconcepten voor biostimulanten en biopesticiden anticipeert Aphea.Bio op de visie om tegen 2030 ten minste 20% minder meststoffen te gebruiken en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen te halveren, zoals uiteengezet in de Farm-to-Fork-strategie, een hoeksteen van de Europese Green Deal.”

Aangemoedigd door veelbelovende data, voortgestuwd door een uitstekend team, gemotiveerd door de ambities van de Europese Green Deal en gesteund door een solide consortium van investeerders, is Aphea.Bio nu klaar voor de verdere ontwikkeling en opschaling van de meest veelbelovende producten. Isabel Vercauteren besluit: “We zijn verheugd om het bedrijf naar deze volgende belangrijke fase te brengen om onze producten op de markt te brengen.”

Sprong voorwaarts in ontwikkeling van biologische producten

Aphea.Bio is een toonaangevend R&D-bedrijf dat de volgende generatie biologische producten ontwikkelt op basis van natuurlijk voorkomende microorganismen. Sinds de lancering in 2017 heeft Aphea.Bio een enorme sprong voorwaarts gemaakt in de ontwikkeling van biologische producten.

Het bedrijf heeft een uniek screeningplatform met hoge verwerkingscapaciteit gebouwd om nieuwe micro-organismen te isoleren, identificeren en testen om zo de oogstopbrengsten te verhogen en bescherming te bieden tegen specifieke schimmelziekten. Bovendien heeft Aphea.Bio een uitgebreid portfolio van prototypeproducten opgebouwd die gevalideerd zijn in tarwe- en maïsvelden op verschillende locaties in Europa.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent