Startpagina Actueel

Bedrijfsbeplanting met 75% subsidie in West-Vlaanderen

De provincie West-Vlaanderen geeft dit plantseizoen financiële steun voor de aankoop van streekeigen plantgoed bij een West-Vlaamse boomkweker. De periode december-februari is het ideale plantseizoen voor bomen en struiken.

Leestijd : 1 min

Toegepast op en rond een land- of tuinbouwbedrijf draagt dit bij aan de landschappelijke beeldkwaliteit en is het in praktijk vaak een voorwaarde van een omgevingsvergunning.

Land- en tuinbouwbedrijven landschappelijk integreren via het planten van bomen en struiken draagt bij aan de beeldkwaliteit van de omgeving en aan het maatschappelijk draagvlak voor de sector. Heb je een beplantingsplan in het kader van een omgevingsvergunning naar aanleiding van nieuw- of verbouw, dan is de aanplant een verplichting.

Voor de aankoop van streekeigen plantgoed

Dit jaar is er meer. COVID19 heeft de land- en tuinbouwsector hard getroffen en de Provincie West-Vlaanderen wil ook deze sector steunen via haar coronaherstelplan. Via een subsidie van 75% voor de aankoop van streekeigen plantgoed ondersteunt ze land- en tuinbouwers die hun beplantingsplan realiseren en stimuleert ze de afzet van plantgoed bij de West-Vlaamse boomkwekerij.

De aankoop van streekeigen plantmateriaal bij West-Vlaamse boomkwekers wordt gesubsidieerd. De landbouwer koopt zelf streekeigen bomen en struiken aan en plant deze in de periode december-februari. Ten laatste tegen eind april dient hij de subsidieaanvraag in voorzien van de factuur (factuurdatum voor 1/3/2021) en realisatiefoto’s. Aanvaarde aanvragen worden voor 75% van het factuurbedrag (met een maximum van 650 euro per bedrijf) uitbetaald tegen de zomer 2021 zolang er budget beschikbaar is. Meer info op de website van Inagro.

LV-Inagro

Lees ook in Actueel

Europese melkaanvoer komt moeilijk op gang in 2024

Economie De slechte weersverwachtingen doen momenteel niet veel goeds vermoeden voor de Europese melkproductie. Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 17 april met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten.
Meer artikelen bekijken