Startpagina Mechanisatie

Het dak eraf om zinkbad te vervangen

In 2010 heeft Joskin besloten om een eigen galvanisatie-eenheid aan te schaffen om hiermee te voldoen aan zijn eigen hoge kwaliteitsstandaarden. Deze automatische verzinkingslijn werd gebouwd in Trzcianka bij Joskin Polska. Na 10 jaar was één van de galvanisatiebaden versleten en moest het vervangen worden door een nieuwe. Dit werd een heuze operatie waarvoor het dak van de fabriek er zelfs eventjes af moest.

Leestijd : 2 min

Tien jaar na de inbedrijfstelling en na meer dan 100.000 tonnen staal, waaronder enkele duizenden machines, te hebben gegalvaniseerd, was het tijd om de baden grondig en rigoureus te onderhouden. Joskin besloot om afscheid te nemen van zijn allereerste gebruikte tank en deze door een gloednieuw zinkbad te vervangen.

Hoewel dit project op papier misschien eenvoudig was, vereiste het toch een nauwgezette organisatie en werk om het gewenste resultaat te bereiken. Het project werd door een ingenieur van Joskin Soumagne georganiseerd en begeleid.

Het dak eraf!

Tijdens de projectvoorbereiding bleek dat het niet mogelijk was om de tank te vervangen via een wegneembare muur. De oplossing werd gevonden bij het tijdelijk demonteren van het dak. Gelukkig was het goed weer tijdens het proces in Trzcianka. Er was echter een B-plan in geval van neerslag, omdat de isolatie van de oven helemaal niet nat kon worden!

Na 5 dagen van voorbereiding werd het nieuwe lege bad van 47 ton eindelijk in het gebouw geïntroduceerd. Daarna werd de tank 48 uur lang verwarmd, het vloeibare zink werd overgepompt naar het nieuwe bad en ten slotte werd het bad bijgevuld.

Waarom galvaniseren?

Op basis van het principe dat landbouwmachines het hele jaar door worden gebruikt en meestal in direct contact komen met agressieve stoffen (mengmest, stalmest, enz.) die corrosie veroorzaken, is Joskin op zoek gegaan naar de beste coating om een langdurige bescherming van zijn machines te garanderen. De keuze viel op galvanisatie.

Tijdens dit proces wordt het staal met drie lagen van een mengsel van staal en zink bedekt alsook met een buitenlaag van puur zink. Deze drie lagen zijn perfect op de beschermde oppervlakte geankerd, in tegenstelling tot de verf die alleen maar afgelegd wordt. De buitenlaag is daarentegen minder hard en absorbeert de schokken dus zeer goed. Dit proces biedt een effectieve bescherming tijdens de hele levensduur van een machine. De voordelen houden daar niet op: deze coating heeft geen of weinig onderhoud nodig, beschermt heel goed tegen weer en wind en zijn laag wordt niet beschadigd door mechanische vervorming.

De thermische verzinking is een zeer complex proces. Deze gebeurt op een temperatuur van 450°C.

Eigen eenheid

In 2010 heeft Joskin, trouw aan zijn hoge kwaliteitsstandaarden, besloten om een eigen galvanisatie-eenheid aan te schaffen. Hiervoor heeft het merk zijn Poolse vestiging, gelegen in de stad Trzcianka, uitgerust met een automatische verzinkingslijn. Hierdoor is het bedrijf sindsdien in staat om alle fasen van het proces intern optimaal te beheersen, van de voorbehandeling tot het verzinken, en kan deze cruciale fase in een minimum van tijd uitvoeren.

TD

Lees ook in Mechanisatie

Eerste dealerday over precisielandbouw groot succes

Mechanisatie Fedagrim, Thomas More Geel en RTC Antwerpen organiseerden 28 oktober een eerste dealerday. Tractordealers, landbouwmechanisatiebedrijven, leerkrachten uit het land-en tuinbouwonderwijs kwamen samen met de studenten van de landbouw en landbouwmechanisatierichting in Geel samen voor dit event rond precisielandbouw.
Meer artikelen bekijken