Startpagina Edito

Edito: Hoeveproducten bestellen vanuit je zetel

De coronacrisis veranderde heel wat gewoontes. Zo vonden consumenten sinds dit voorjaar duidelijk hun weg naar hoevewinkels. Bovendien blijkt die trend aan te houden. De veeleisende consument doet ook daar echter zijn intrede. Een aantrekkelijke website en onlineverkoop van hoeveproducten horen er meer en meer bij.

Door de beperkingen van de eerste lockdown dit voorjaar, ontdekten heel wat consumenten de korte keten. Tijdens je wandeling of fietstochtje ineens ook hoeveproducten bij de boer gaan kopen, werd zowaar bijna hip. Plots werden ‘evidente’ zaken ook belangrijk(er) voor de burger. Door rechtstreeks bij de boer te kopen, betaal je immers een eerlijke prijs en steun je onze lokale landbouwers. Geen tussenschakels betekent geen overbodig transport of verpakkingen, wat het leefmilieu dan weer ten goede komt. Ze leerden met ander woorden opnieuw...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken