Startpagina Pluimvee

“Toen ik 16 was, had ik nooit verwacht boerin te worden”

Tijdens haar tweede jaar verpleegkunde kreeg Jolien Driessens uit Kinrooi de kans om een omgevingsvergunning aan te vragen in dezelfde straat als haar ouders. Net als hen, heeft ze nu een bedrijf met braadkippen. “Mijn ouders helpen mij zo weinig mogelijk. Ze willen dat ik beslissingen zelfstandig neem en op die manier snel bijleer. Natuurlijk staan ze wel altijd voor me klaar.”

Momenteel heeft Jolien 2 grote stallen. Daarin lopen 80.000 kippen rond. “Op 2 jaar tijd was het hele bedrijf klaar. Dat kwam goed uit, want toen studeerde ik af. Ik heb nog een half jaar als verpleegster gewerkt, maar daar ben ik mee gestopt. Ik hoop dat ik dit bedrijf in de toekomst nog verder kan uitbreiden.”

Afgestudeerd in verpleegkunde

In het middelbaar studeerde Jolien verzorging, waardoor een HBO5-opleiding verpleegkunde een logisch vervolg leek. “Mijn ouders...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken