Startpagina Edito

Edito: Fruit en groenten een jaartje extra in de aandacht

2021 werd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) uitgeroepen tot het ‘Internationaal jaar van fruit en groenten’ of kortweg IYFV 2021. Groenten en fruit maken deel uit van een gezond en gevarieerd eetpatroon. Of dat zou toch moeten ...

De internationale organisatie wil in 2021 het bewustzijn over de belangrijke rol van groenten en fruit in de menselijke voeding, voedselzekerheid en gezondheid vergroten. Fruit en groenten zijn immers goede bronnen van voedingsvezels, vitamines en mineralen. Ze helpen chronische ziekten te voorkomen en tekorten aan micronutriënten tegen te gaan. Qu Dongyu, secretaris-generaal van de FAO, benadrukt bovendien de rol van innovatie en technologie bij het verminderen van voedselverlies en -verspilling. Volgens de organisatie gaat tot 50% van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken