Startpagina Akkerbouw

Bas Beijer: Onze witte wijn past perfect bij onze asperges

De Gelderse akker- en tuinbouwer Bas Beijer heeft standaard akkerbouwteelten als suikerbieten, graan, maïs, erwten en bonen. Bijzonder is dat hij ook veel wisselt met andere teelten om op de prijs te kunnen inspelen. Ook heeft hij bijzondere teelten als kerstbomen, asperges en druiventeelt (voor eigen wijn).

Het akkerbouwbedrijf van Bas Beijer (35) uit Groesbeek (Gelderland, NL) is ontstaan uit het gezamenlijke akker- en tuinbouwbedrijf van zijn vader Theo en oom Leon Beijer. Zij begonnen dit akker- en tuinbouwbedrijf in 1982. In eerste instantie hadden ze 40 ha, later 60 ha. Beijer: “Mijn vader en oom hadden 3 hoofdteelten: asperges, aardappelen en suikerbieten.” In 2009 overleed vader Theo plotseling en kwam Bas in het bedrijf. Hij runde jaren met Leon het bedrijf. “In 2016 werd het gezamenlijke familiebedrijf opgesplitst omdat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken