Startpagina Tuin

Van indrukwekkende bosboom tot dankbare haagplant

Bij ons thuis staat een echte kerstboom in vol ornaat. Kleurrijke kerstballen, zilveren en gouden slingers en natuurlijk de obligate lichtjes die ervoor zorgen dat hij ’s avonds letterlijk staat te schitteren. Dit jaar werd het een mooie Nordmann-spar (Abies Nordmanniana) die met zijn zachte, niet prikkende, glanzend donkergroene naalden en zijn van nature dichte groeiwijze een van de betere kerstbomen is.

Dit jaar is de Nordmann-spar volop verkrijgbaar als kerstboom. Door hun trage groeiwijze zijn ze wat duurder dan de klassieke groene (Picea abies) en blauwe (Picea omorika) kerstbomen, maar ze zijn vaak mooier van vorm en met kluit. Ze houden hun naalden veel beter vast dan de meeste andere conifeersoorten die men te koop aanbiedt als kerstboom, zeker deze met een kluit. Zoals elk jaar is er keuze in overvloed: groen of blauw, groot of klein, met of zonder kluit, duurdere en goedkopere en geloof me, geen enkele kunstboom...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken