Startpagina Archief

Acrylamide tijdens de teelt vermijden

Het is een natuurlijk proces dat aardappelen acrylamide vormen bij hoge temperatuur-processen, zoals frituren. Maar deze stof wordt pas toxisch bij te hoge hoeveelheden in de aardappel. Aangezien het de suiker is die wordt omgezet in acrylamide, moet men voorkomen dat er niet alleen te veel suikers zijn in de aardappel, maar ook niet te veel zetmeel. Zetmeel wordt immers omgezet in suikers bij iets warmere temperaturen. Bij een te hoge frituurtemperatuur (hoger dan 120°C) wordt schakelt de omzetting naar acrylamide een tandje hoger en is er kans op toxiciteit door...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Zwarte bladluizen duiken op in suikerbietvelden

Bieten De laatste dagen ontvangt het Bieteninstituut (KBIVB) steeds meer meldingen van suikerbietenpercelen waar zwarte bladluiskolonies (Aphis fabae) opduiken. Deze toename is echter sterk plaatsgebonden: niet alle velden zijn getroffen, en de plaagdruk varieert aanzienlijk van perceel tot perceel.
Voir plus d'articles
Meest gelezen