Startpagina Archief

Infrastructuur

Voor het smaakonderzoek werd op het PCG een smaaklokaal met preparatieruimte ingericht volgens internationale standaarden (conform ISO 8589). In dit lokaal met 14 aparte hokjes proeven en beoordelen de panelleden de groenten en fruit. Elk hokje is voorzien van een kleurfilter op de verlichting om mogelijke kleurverschillen tussen de monsters weg te werken, zodat de panelleden zich concentreren op de smaak van het product. Dit beoordelen gebeurt blind d.w.z. de panelleden weten niet wat de verschillen zijn tussen de producten die ze proeven.

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen