Startpagina Archief

Naar een grotere taart

Langzaam maar zeker dringt het besef door dat binnen een keten op de lange termijn een samenwerkingsmodel meer oplevert dan een conflictmodel. In de editie van deze week leggen zowel full-serviceketen Delhaize (p.17) als prijsvechter Colruyt (p.7) uit hoe en waarom ze direct zaken doen met boeren.

Delhaize belooft de coöperatie Biomilk.be voor een afname van 5 miljoen liter biologische melk per jaar een kostendekkende prijs te betalen. Colruyt op haar beurt betaalde het ‘sociale’ landbouwbedrijf De Lochting in Roeselare een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen