Startpagina Archief

De eetbare bloem:

het extraatje voor kok

én teler

Met een bloem op je bord maak je je gerecht een stuk aantrekkelijker, als je het dan nog eens kan opeten is het des te specialer. Hoewel de teelt van eetbare bloemen een nichemarkt is, kan het voor sommige landbouwers een leuk extraatje zijn. Hieronder geven we enkele tips voor de teelt ervan.

Op restaurant zie je ze af en toe eens liggen: de bloem die je bord siert en pit geeft aan je eten. Ofwel door kleur, ofwel door smaak. Sommige chefs kiezen er graag voor, zoals Yo De Beule van Kruidenkwekerij Duizendblad beweert: “Er zijn chefs die iets zots doen met iets gewoons, sommigen leggen gewoon een bloem op je bord”, klinkt het geamuseerd.

Mensen kijken ook niet meer zo verbaasd op bij bloemen op het bord. Uit een online consumentenbevraging waaraan 51 chefs en 668 consumenten meededen bleek dat 83 % van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Landbouwbescherming wint van natuurbeheersplan

Actueel Op enkele uitzonderingen na kunnen gronden met een landbouwbestemming niet worden opgenomen in het globale kader van een natuurbeheerplan. Ondermeer Vlaams parlementslid Bieke Verlinden (Vooruit) vreest dat daardoor de natuuruitbreiding wordt geblokkeerd en dat zelfs bestaande natuurgebieden onder druk komen te staan.
Voir plus d'articles
Meest gelezen