Startpagina Archief

De eetbare bloem:

het extraatje voor kok

én teler

Met een bloem op je bord maak je je gerecht een stuk aantrekkelijker, als je het dan nog eens kan opeten is het des te specialer. Hoewel de teelt van eetbare bloemen een nichemarkt is, kan het voor sommige landbouwers een leuk extraatje zijn. Hieronder geven we enkele tips voor de teelt ervan.

Op restaurant zie je ze af en toe eens liggen: de bloem die je bord siert en pit geeft aan je eten. Ofwel door kleur, ofwel door smaak. Sommige chefs kiezen er graag voor, zoals Yo De Beule van Kruidenkwekerij Duizendblad beweert: “Er zijn chefs die iets zots doen met iets gewoons, sommigen leggen gewoon een bloem op je bord”, klinkt het geamuseerd.

Mensen kijken ook niet meer zo verbaasd op bij bloemen op het bord. Uit een online consumentenbevraging waaraan 51 chefs en 668 consumenten meededen bleek dat 83 % van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Nederland voert ondergrens van 1 mol per ha in

Actueel In Nederland heeft ontslagnemend minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur Femke Wiersma op 13 juni in een brief aan de Tweede Kamer bevestigd dat het Nederlandse kabinet definitief de rekenkundige ondergrens van 1 mol per ha per jaar zal invoeren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen