Startpagina Archief

Biokippen houden is dieren houden zoals het in de buik aanvoelt

“Biovleeskippen houden zal altijd een neventak zijn”, stelt Stefan D’Hulster uit Watou (Poperinge). Hij houdt 4.800 biologische vleeskippen, heeft daarnaast 900 vleesvarkens, enkele West-Vlaams rode dieren én werkt nog buitenshuis als biovoederadviseur buitenshuis. Onder de stress bezwijken bij zoveel activiteiten doet hij echter niet. “Biologisch dieren houden is relaxter”, zegt hij overtuigd.

Het is verleidelijk om de vergelijking te maken: enkele akkers verder houdt een conventionele collega 80.000 kippen in twee stallen. Stefan houdt er 4.800. Maar hij voelt niet de nood om met stenen te werpen. “De collega draait zeven rondes op een jaar, ik vier. Wat hij doet is een andere tak van sport. Ikzelf ken te weinig van het conventioneel kippen houden. Ik ga uit van eigen sterkte en product; een ander moet doen wat hij wil”, klinkt het schouderophalend.

Investeringsgrootte

Spijt over hoe het had kunnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen