Startpagina Archief

De smaak van toen: retrogroenten

Bij het begin van een nieuw moestuinseizoen nemen we u graag mee op een wandeling langs een aantal vergeten groenten. Deze groenten zijn om de een of andere reden wat in de vergeethoek geraakt en voor het grote publiek zelfs onbekend geworden. Vaak gaat het om seizoensgroenten die slechts beperkt in tijd beschikbaar zijn of streekgebonden rassen, meestal met een eigen aparte smaak.

De “vergeten” groenten die we hier vandaag voorstellen, zijn groenten die nooit op een grootschalige manier geteeld zijn en omwille van bepaalde, vaak commerciële, redenen al lang uit de handel verdwenen zijn. Nochtans kunnen deze groenten bij ons perfect gekweekt worden en zorgen ze bovendien voor een rijker en meer divers smakenpallet in de keuken.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Droogkosten bij lage vochtgehaltes stijgen opnieuw

Granen De gemiddelde droogkosten voor granen zijn dan wel gedaald tegenover vorig jaar, maar bij lage vochtpercentages betaalt men opnieuw flink meer. Dat blijkt uit de ontvangstvoorwaarden voor inlandse granen van de oogst 2025, die recent werden gepubliceerd door sectororganisatie Fegra.
Voir plus d'articles
Meest gelezen