Startpagina Archief

Bioveiligheid, hoe begin ik eraan?

DGZ is op zoek naar deelnemers aan de Bioveiligheid Award. Vleesvee-, melkvee- en vleeskalverhouders die op een innovatieve en/of creatieve manier investeren in een bioveilig bedrijf. Hoe begint u nu concreet aan bioveiligheid of tilt u die naar een hoger niveau? DGZ helpt u graag op weg met een aantal praktische tips.

Als u de bioveiligheid op uw bedrijf wil verbeteren, is de eerste stap het in kaart brengen van de bestaande bioveiligheid. Dit doet u door aandachtig rond te kijken op het bedrijf en na te gaan wat al goed loopt, welke risico’s op besmetting er zijn en waar verbetering mogelijk is.

Verlies daarbij de externe bioveiligheid niet uit het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen