Startpagina Archief

Moussaka met tomatenpassata

Moussaka is een typisch Grieks gerecht, maar met aardappelen, tomaten en andere producten van bij ons maak je er een Belgische topper van. Je steekt een half uurtje in de voorbereiding, nadien heb je nog drie kwartier nodig om alles tot een goed einde te brengen en zes eters van een hartig maal te voorzien.

Ingrediënten

8 middelgrote gekookte aardappelen (16 min koken)

1 kg (lams) gehakt

2 sjalotten

knoflook naar believen

1 fles tomatenpassata

2 aubergines

4 tomaten

2 bolletjes mozzarella

peper

paprikapoeder

boter

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes en zet apart. Snijd de mozzarella schijfjes. Pel de ajuin en snipper fijn. Pers de knoflook.

Verwarm bakboter in een pan en stoof de ui en knoflook...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De zuivelmarkten sputteren

Economie Geen goed nieuws voor onze melkveehouders. Er is een ommekeer op de zuivelmarkten gaande. De steeds hogere melkaanvoer in combinatie met de handelsoorlogen, doen de zuivelmarkten sputteren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen