Startpagina Archief

Boeren in de stad: realiteit of utopie?

Doen de steden binnenkort aan voedselproductie zonder boeren? Een blik op lokale voedselstrategieën dichtbij huis toont aan dat deze de échte boer niet buiten spel zetten, maar dat het net een stap is om de kloof tussen boer en stedeling te dichten.

De afstand tussen burger en boer was nooit zo groot. Waar vroeger elk kind wel een boer in de familie kende, komen veel kinderen vandaag slechts op de boerderij dankzij een schooluitstap of een boerderijklas. Dat geldt zeker voor wie opgroeit in de stad. De laatste jaren zien we echter steeds meer voedselproductie in de stad zoals een gemeenschapstuintje, de schooltuintjes, de teelt van champignons op koffiegruis en daktuinen. Het zijn allemaal voorbeelden van stadslandbouw, landbouw in de stad.

Het is een tendens die zich overal...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen