Gevulde courgette

Wat heb je nodig?

olijfolie

1 teentje knoflook

500 g jonge spinazie

1 tl chilipoeder

500 g gemengd gehakt

1 losgeklopt ei

200 g paneermeel

80 g Hoevenschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen

2 courgettes

8 blaadjes basilicum

Voor de tomatensaus:

1 el olijfolie

1 teentje knoflook

750 ml passata

Ev 1 glas rode wijn

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm 1 el olijfolie in een ruime steelpan en voeg het teentje knoflook, spinazie en chilipoeder toe. Stoof de spinazie en laat afkoelen. Knijp het vocht eruit en hak de blaadjes grof.Meng de gehakte spinazie in een kom met het gehakt, ei en paneermeel. Kruid naar smaak met peper en zout. Rasp de hoevenschapenkaas bij het gehaktmengsel.Was de courgettes, verwijder het kroontje en het vruchtvlees met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en meng onder het gehakt. Vul nu de courgettes met het gehakt. Pers de knoflook fjin. Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook toe. Blus met het glas rode wijn en laat de alcohol verdampen. Giet er de passata bij. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.Giet de saus in een ovenschotel. Leg de courgettes in de tomatensaus, bestrooi met enkele basilicumblaadjes en kaas. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 tot 40 minuten garen.

Meer lekkere recepten vindt u op

www.lekkervanbijons.be.

Meest recent

Meest recent