Startpagina Archief

Wat vermindert Franse melkveehouderij haar koolstofvoetafdruk?

In Frankrijk heeft de melkveehouderij de problematiek aangegrepen om een evaluatietool in het leven te roepen, de CAP’2ER. Dat staat voor een automatische rekentool van de milieukundige resultaten van een melkveebedrijf. Het doel is om de veehouders en hun raadgevers te sensibiliseren voor de milieuproblematiek, de milieukundige impact te evalueren, de band tussen veeteeltpraktijken, de milieu-impact en de economische en sociale indicatoren in het licht te stellen, de veehouderijbedrijven te positioneren met betrekking tot referenties en ten slotte een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Milcobel en NoPalm Ingredients valoriseren weipermeaat tot duurzaam alternatief voor palmolie

Bedrijfsnieuws Dankzij een duurzaam partnerschap zetten de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel en de Nederlandse biotechpionier NoPalm Ingredients een belangrijke stap richting een duurzamer circulair voedselsysteem. Op basis van lokale nevenstromen uit de agrifoodsector, met name het weipermeaat bij de mozzarellaproductie van Milcobel, ontwikkelt NoPalm Ingredients via fermentatietechnologie innovatieve duurzame ingrediënten die palmolie kunnen vervangen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen