Startpagina Archief

Biest pasteuriseren

Om bacteriële contaminatie tegen te gaan, kan je biest pasteuriseren door deze in kleine volumes te verhitten aan 60°C, minimaal 30 minuten tot maximum 2 uur. Het verlies aan anti-stoffen is verwaarloosbaar.

Onderzoek toont aan dat kalveren die gepasteuriseerde biest kregen, significant hogere serum IgG-gehaltes hadden tegenover kalveren die dezelfde ‘rauwe’ biest dronken.

Op de Hooibeekhoeve wordt de Coloquick pasteurisator gebruikt. “Sinds we dit apparaat gebruiken, hanteren we een ‘standaard biestprotocol’, wat een goede methode is voor onze werknemers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

E-facturatie verplicht vanaf 2026: wat betekent dit voor landbouwers?

Wetgeving Vanaf 1 januari 2026 verandert de manier van factureren ingrijpend. Alle btw-plichtige ondernemingen in België, groot of klein, zullen hun facturen elektronisch moeten versturen via een beveiligd netwerk. Een factuur afdrukken en opsturen per post of als pdf doorsturen per e-mail zal niet langer volstaan.
Voir plus d'articles
Meest gelezen