Startpagina Archief

Biest pasteuriseren

Om bacteriële contaminatie tegen te gaan, kan je biest pasteuriseren door deze in kleine volumes te verhitten aan 60°C, minimaal 30 minuten tot maximum 2 uur. Het verlies aan anti-stoffen is verwaarloosbaar.

Onderzoek toont aan dat kalveren die gepasteuriseerde biest kregen, significant hogere serum IgG-gehaltes hadden tegenover kalveren die dezelfde ‘rauwe’ biest dronken.

Op de Hooibeekhoeve wordt de Coloquick pasteurisator gebruikt. “Sinds we dit apparaat gebruiken, hanteren we een ‘standaard biestprotocol’, wat een goede methode is voor onze werknemers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

GAIA voert actie aan McDonald’s in Anderlecht en klaagt leed van kippen aan

Pluimvee Met de gloednieuwe campagne ‘McDonald’s vertrappelt het kippenwelzijn’ wil dierenrechtenorganisatie Gaia het dierenleed aantonen in de pluimveebedrijven die kippenvlees leveren aan de Amerikaanse fastfoodgigant. Overige fastgoodgiganten sloten zich reeds aan bij het Better Chicken Commitment-akkoord, maar McDonald’s weigert dat te doen uit winstoverwegingen, zo stelt GAIA-directrice Ann De Greef op 18 november in het McDonald’s-filiaal in Anderlecht.
Voir plus d'articles
Meest gelezen