

Een schaap geeft ongeveer 300 l per jaar, dat is 20 à 30 keer minder dan een koe. “We beschikken jaarlijks over 60 à 65.000 l melk. Er gaat geen druppel schapenmelk buiten. Van half januari tot begin juli maak ik 7 dagen op 7 kaas. Dan kom ik niet buiten.” De schapenmelk wordt verwerkt in verschillende zuivelproducten zoals de gerenommeerde kazen, maar ook in yoghurt, ijs... Van het schapenvlees worden meerdere producten gemaakt zoals koteletten, bouten, worsten, hamburgers, patés, gehakt, chipolata, ragouts...
Excellente producten komen van kwaliteitsvolle dieren, die het beste voeder kregen. “Het voeder bestaat uit hooi, granen (triticale en spelt), ook lijnzaadschroot en luzerne. In totaal 35 ha, met 3,5 ha in eigendom. De rest is eigendom van de gemeente, de kerkfabriek en ook van een coöperatieve van consumenten.” Er is in deze Bergerie d’Acremont ook een vakantiewoning, waar boeren 100 euro korting op hun logement krijgen.