Startpagina Archief

Hoevewinkels verkopen enorm goed,

maar eetgelegenheden op de boerderij liggen stil

Mensen hamsteren sinds de coronamaatregelen massaal. Voor hoevewinkels betekent dat net als voor supermarkten veel extra omzet. Mensen kopen 50 tot 60 kg aardappelen”, aldus Jonas Vercammen, die in Lier een winkel uitbaat. Daar staat tegenover dat boerenmarkten en restaurants op de boerderij dicht zijn. Directe leveringen aan horeca: voorlopig opgeschort. De collega’s die daarvan afhankelijk zijn zitten in zak en as...

Nooit verkocht hij meer... “Het is ongelofelijk druk”, zegt Vercammen op de vraag hoe het loopt, nu het coronavirus Covid-19 mensen tot hamsteren aanzet. Het bedrijf teelt onder meer 25 soorten groenten in vollegrond, zoals broccoli, peterselie, aardappelen en courgetten. Maar het bedrijf verkoopt ook kruiden en, seizoensgebonden, appels en peren.

“Men koopt van alles meer, maar vooral van producten die je langer kunt bewaren. Aardappelen bijvoorbeeld, maar ook wortelen en prei. Soms tientallen kilo’s tegelijk… zo ga je snel door de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen