Startpagina Archief

Welkom in de wondere wereld van de sla

Sla, zie ik je denken, wat valt er nu te vertellen over sla. Inderdaad, tot voor enkele 10-tallen jaren was sla gewoon kropsla, maar nu heb je sla in alle soorten, kleuren en smaken. Op sommige professionele kwekerijen wordt sla nu ook gekweekt op water, waardoor de teelt volledig gemechaniseerd kan worden. Om nog maar te zwijgen van het jaarrond aanbod in de supermarkt.

Tegenwoordig kan je sla kopen met de wortelkluit er nog aan, verpakt in een speciale kluitzak, waardoor de sla langer vers en knapperig blijft, of gebruiksklaar, gewassen, gesneden en netjes voorverpakt. En dan hebben we het nog niet gehad over het uitgebreide aanbod aan soorten, rassen, kleuren, bladvormen en smaken. Hoog tijd voor sla in de moestuin of op het terras. Je kan het makkelijk kweken in potten of experimenteren met de nieuwe rassen of zaadmixen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen