Startpagina Archief

Grote ronde suisse met appel

Suisse of rozijnenkoeken, over de naam kan gediscussieerd worden. Waar geen twijfel over bestaat, is dat ze heerlijk zijn. Met dit recept kan je als een echte patissier je eigen rozijnenkoeken maken.

Wat heb je nodig?

25 g boter

300 g bloem

10 g verse gist

1 ei

1 dl lauwe melk

2 el honing

snuf zout

3 el zonnebloemolie

50 g kandijsuiker + 1 el

2 tl kaneelpoeder (1 + 1)

2 kleine appels (Elstar)

Voor de topping

50 g roomkaas

2 el bloemsuiker

geraspte schil van 1 citroen

Hoe ga je te werk?

Maak het deeg

Roer de honing door de lauwe melk. Breek het ei in een mengbeker en meng er de honingmelk en de gist onder. Klop tot de gist is oplost.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen