Startpagina Archief

Steak-friet en herfstsalade

Steak-friet, Belgischer kan het niet. Maak je deze klassieker in de herfst klaar, dan geniet je ook nog eens van heerlijke herfstsalade van pompoen, pastinaak en champignons. Je hebt een uur en een kwartier nodig om het aan 4 personen voor te schotelen.

Ingrediënten

4 steaks

2 pastinaken

2 rode uien

250 g pompoenblokjes (zonder schil)

150 g champignons

2 el fijngehakte peterselie

1 el honing

2 el witte wijnazijn

6 frietaardappelen

olijfolie

boter

peper en zout

Voor de choronsaus:

2 dl droge, witte wijn

2 dl dragonazijn

2 sjalotjes

4 el fijngehakte dragon

2 blaadjes laurier

5 eidooiers

50 g boter, gesmolten

1 el fijngehakte kervel

1 el tomatenpuree

Recept

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen