Startpagina Archief

Kikkererwt: een potentieel nieuw eiwitgewas voor Vlaanderen?

Kikkererwten zijn de eetbare eiwitrijke zaden van het gelijknamige gewas. Ze worden vaak gebruikt in Noord-Afrikaanse, Midden-Oosterse en Indiase gerechten en zijn door hun veelzijdigheid niet meer weg te denken uit de vegetarische keuken. Er bestaan twee types kikkererwten: Desi en Kabuli. Het laatste type, dat typisch grote, lichtkleurige zaden produceert, wordt ook in Europa geteeld. In het voorjaar 2020 werden een zevental Kabulirassen uitgetest op de proefvelden van het ILVO en Inagro in een eerste verkennende rassenproef.

Kikkererwt (Cicer arietinum) is een peulvrucht die niet meer weg te denken is uit het vegetarisch (en flexitarisch)...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kabinet Brouns wil goedkeuring ammoniakemissiereducerende technieken versnellen

Stikstof Op 1 juli publiceerde het WeComV (Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt) zijn finaal adviesrapport over de actualisering van de PAS-lijst ‘Deel 1: R1-vloersystemen’. Daarin stelde het de emissiereductiepercentages van een aantal vloersystemen voor rundveehouders bij. Veehouders kunnen diverse managementmaatregelen nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijven te reduceren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen