Startpagina Archief

Pizza bianca met aardappel, aubergine en varkensworst

Een pizza bianca of 'witte pizza' is een pizza met witte saus in plaats van tomatensaus. Maar net als gewone pizza kan je een pizza bianca afwerken met allerhande toppings. Deze werd afgewerkt met aardappelen, aubergine en varkensworst. Heerlijk! Je hebt 40 minuten nodig om er 4 personen van te kunnen laten smullen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

400 g vastkokende aardappelen

2 kleine aubergines

3 teentjes knoflook

1 chilipeper

2 el oreganoblaadjes

handvol rode zuring

400 g varkensworst

2 rollen pizzadeeg

150 g ricotta

150 g geraspte jonge kaas

olijfolie

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline.

Snijd de chilipeper fijn, pers de knoflook.

Bak de aardappelplakjes samen met de chili, look en oregano 5 minuten in hete olie. Kruid met peper en zout.

Snijd de aubergines in dunne plakken. Bestrijk de plakken met olijfolie, kruid met peper en zout en gril ze langs beide kanten in een grillpan of onder de ovengrill op een met bakpapier beklede bakplaat.

Rol het pizzadeeg uit. Bestrijk ze met de ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel er de aardappelplakjes en aubergine over. Snijd de worsten in stukken van 1 cm en verdeel ze over de pizza. Bestrooi met de kaas. Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.

Werk de pizza’s af met de zuring en druppel er nog wat extra olijfolie over. Serveer meteen.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen