Startpagina Archief

Coachen van vleeskuikenbedrijven

naar een betere dierziektepreventie

Het is van het grootste belang om voorzichtig om te springen met het gebruik van antibiotica. Het gebruik ervan is de grootste veroorzaker van het ontstaan van resistente bacteriën tegenover deze stoffen. Dat is zowel in de humane geneeskunde als in de diergeneeskunde een probleem. In een studie werd nagegaan of het coachen van bedrijven helpt om het antibioticagebruik te verminderen.

Er zijn de laatste jaren al grote inspanningen geleverd om het gebruik van antibiotica in de diergeneeskunde te verminderen. Denk in België maar aan de periodieke AB Registerrapporten, de barometer van Sanitel-Med en de richtlijnen en adviezen waar dierenartsen zich op moeten baseren bij het instellen van een behandeling. Ook hebben de Belgische veehouders hiertoe rechtstreeks bijgedragen door hun antibioticagebruik onder de loep te nemen. We zijn er echter nog niet. Er zijn nog verdere inspanningen nodig om het gebruik van antibiotica...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen