Startpagina Archief

Kruiden telen voor verwerking

Al 4 jaar kweekt Dirk op de percelen van Den Akker allerlei kruiden. “Dat is op zich wel speciaal, want veel grotere kruidentelers zijn er niet. Toch niet in onze regio”, vertelt Lies. We kunnen op de zandgrond hier wel wat kruiden opkweken, zoals dille, kervel, koriander, peterselie en basilicum. Tijm lukt bijvoorbeeld niet, omdat die een zwaardere grond nodig heeft. “Welke kruiden we telen, hangt eigenlijk af van wat de fabriek wil. Wij kiezen met andere woorden de kruiden niet.”

Jaarlijks wordt elk perceel voor 4 tot 6 maanden ingericht voor de kruidenteelt. “...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen