Startpagina Archief

Kruiden telen voor verwerking

Al 4 jaar kweekt Dirk op de percelen van Den Akker allerlei kruiden. “Dat is op zich wel speciaal, want veel grotere kruidentelers zijn er niet. Toch niet in onze regio”, vertelt Lies. We kunnen op de zandgrond hier wel wat kruiden opkweken, zoals dille, kervel, koriander, peterselie en basilicum. Tijm lukt bijvoorbeeld niet, omdat die een zwaardere grond nodig heeft. “Welke kruiden we telen, hangt eigenlijk af van wat de fabriek wil. Wij kiezen met andere woorden de kruiden niet.”

Jaarlijks wordt elk perceel voor 4 tot 6 maanden ingericht voor de kruidenteelt. “...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen