In 2008 werd gestart met verbreding: de verwerking op het eigen bedrijf van melk voor allerhande zuivelproducten (karnemelk, roomijs...) en die worden ook verkocht in de hoevewinkel. Op het ruime terras is er de tearoom in deze gezellige omgeving.
Op de 80 ha akkerbouw worden tarwe, bieten, aardappelen, graszaad, kuil- en dorsmaïs geteeld. “In mijn teeltplan zit geen welomlijnd stramien. Ik baseer me eerder op mijn gevoel en ik pin me niet vast op teelten en hectares. Ik doe wat ik denk dat het beste is. Dat gebeurt met vallen en opstaan. Zo hebben we enkele jaren groenten geteeld, maar dat is mijn ding niet. Ik ben daarmee gestopt. Uiteindelijk moet iedereen doen en handelen waar hij of zij zich het best bij voelt.”
Philip en Nancy zijn trots wat ze hebben bereikt. “We hebben een kringloopbedrijf met een eigen verhaal. Alles hangt vast aan elkaar: de melkveehouderij, de uitvoer van onze eigen mest, de erosiebestrijding, de teelten maïs en gras, de verwerking én de verkoop... En we profileren ons. Wij maken zuivel van de melk van onze eigen koeien. Hoeveel kunnen er dat zeggen? Werken met dieren en planten is een fantastisch gegeven. Rekening houdend met de weersomstandigheden, met ziektes... Geen enkele jaar is gelijk.” En de zoon des huizes volgt alvast een landbouwopleiding...