Startpagina Archief

Voor verwerking in korte keten zijn kleine

en mobiele slachteenheden dringend nodig

Na de sluiting in de zomer van het laatste schapenslachthuis in het Antwerpse klinkt de roep naar kleine en mobiele slachtinrichtingen alsmaar luider. Zeker in de korte keten is daar grote behoefte aan. BioForum bekijkt al langer de haalbaarheid van een mobiel slachthuis. Daarmee verandert er op het terrein vandaag echter nog niets.

Er zijn verhalen van landbouwers uit de provincie Limburg bekend die met kleine loten biologische kippen tot in... Pipaix moeten rijden, in de buurt van Doornik. Dat is 160 km ver.

“Er is ook een korteketenondernemer die 2 uren moet rijden om zijn dieren te laten slachten”, aldus Chris Steenwegen, Vlaams parlementslid voor Groen in de commissie Landbouw.

Hogere prijsdruk

Iedereen is het erover eens dat de korte keten alle steun verdient. Dat gebeurt door onder meer door subsidies te voorzien. Maar wat als...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen