Startpagina Archief

Minder chemische kiemremmers

en geen gas nodig

Bart Nemegheer en producent Engie zien heel wat voordelen in het gebruik van deze nieuwe techniek voor het drogen en bewaren van onder meer aardappelen, uien en sjalotten. “Het energiepositieve droog- en bewaarproces zorgt voor een duurzamere voedselproductie.” We zetten hieronder een aantal voordelen op een rijtje.

Aardappelen verliezen, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een conventionele opslagruimte 10 tot 15 % van hun gewicht. Engie stelt dat met hun technologie de indroging beperkt zou worden tot 3%. “De aardappel behoudt grotendeels gewicht en omvang en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen