Startpagina Archief

Bataat, al wat meer bekend én gesmaakt

Bataat of zoete aardappel: 10 jaar geleden kende niemand dit tropische knolgewas. Nu ligt het al wat meer in de winkel én wordt het door de landbouwers ook meer in het teeltplan opgenomen. Om die teelt te optimaliseren werd het VLAIO La-project ‘Succesvolle uitbouw van de teelt van bataat in Vlaanderen’ uitgerold. “We horen nog bij de top 10 van Europa als het gaat om import, maar dat willen we veranderen”, klinkt het op de bataatdag van het PCG.

Bataat of zoete aardappel: het klinkt de meesten wel bekend in de oren. Belgische bataat vinden we echter nog niet veel in de rekken en daar mag verandering in komen. De knol wordt immers meer en en meer gesmaakt. Met het VLAIO LA-project ‘Succesvolle uitbouw van de teelt van bataat in Vlaanderen’ sloegen onderzoekers van het Provinciaal...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen