Startpagina Archief

Kalveren verkopen of zelf afmesten?

Goedele Vrints van het departement Landbouw en Visserij onderzocht het verschil in rendabiliteit tussen gesloten vleesveebedrijven en veebedrijven die voornamelijk stierkalveren verkopen. Het verschil tussen beide blijkt beperkt, maar de spreiding tussen de bedrijven is groot.

Het Vleesveecongres vond dit jaar plaats op 8 juni in Kruibeke en op 1 juli in Glabbeek. Met het Vleesveecongres willen het departement Landbouw en Visserij, Coöperatie Rundveeverbetering (CRV), Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), MSD, Dierengezondheidszorg Vlaanderen( DGZ), KBC, Inagro en Boerenbond, de meest recente ontwikkelingen in de vleesveehouderij onder de aandacht brengen. Thema’s zoals rendabiliteit, kalveropfok, waterkwaliteit en voerefficiëntie kwamen er uitgebreid aan bod.

In dit eerste...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Milcobel en NoPalm Ingredients valoriseren weipermeaat tot duurzaam alternatief voor palmolie

Bedrijfsnieuws Dankzij een duurzaam partnerschap zetten de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel en de Nederlandse biotechpionier NoPalm Ingredients een belangrijke stap richting een duurzamer circulair voedselsysteem. Op basis van lokale nevenstromen uit de agrifoodsector, met name het weipermeaat bij de mozzarellaproductie van Milcobel, ontwikkelt NoPalm Ingredients via fermentatietechnologie innovatieve duurzame ingrediënten die palmolie kunnen vervangen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen