Startpagina Archief

Specialiteiten uit de Gaume

Plate de Florenville wordt gebruikt voor het streekgerecht ‘touffaye’, een soort stoofpot. Naast aardappelen bevat het ook stukjes spek en varkensvlees, uien en kruiden (tijm en laurierblad, enzovoort). ‘Touffaye’ is een specialiteit die erg aanwezig is in het culturele en folkloristische erfgoed van de regio Florenville-Virton. Dat bleek uit schilderijen, liederen, verhalen en legendes.

Een andere specialiteit zijn de ‘roustiquettes gaumaises’, die gemaakt zijn van aardappelen en spek.

MV

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen