Startpagina Archief

Zuivelindustrie zet in op duurzame verpakkingen en hergebruik van water

Binnen de voedingsindustrie scoort de zuivelsector het beste als het aankomt op het hergebruik van water. Zo komt 30% van het gebruikte water bij de zuivelproducenten uit alternatieve bronnen. Ook inzake duurzame verpakkingen is de zuivelverwerking goed bezig, met onder andere steeds meer melkproducten in gerecycleerde PET-flessen.

De conclusies komen van verschillende experten op het zesde Zuivelsymposium van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). In het Vlaamse parlementsgebouw verkenden experten en zuivelverwerkers verschillende denksporen voor een verdere verduurzaming van de sector.

VLAM en BCZ brengen elk jaar een aantal vakspecialisten samen voor een stand van zaken inzake duurzaamheid in de Belgische zuivelsector. Het zesde symposium en paneldebat lokte zowat 50 deelnemers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Betere ruimtelijke ordening en behoud open ruimte dé prioriteit in plattelandsbevraging

Actueel De grootste prioriteit van het plattelandsbeleid is het behoud van open ruimte en betere ruimtelijke ordening. Dat blijkt uit de Vlaamse Plattelandsbevraging, waartoe Vlaams minister van Plattelandsbeleid Hilde Crevits (cd&v) de opdracht gaf. Uit de bevraging blijkt ook dat beperkte bereikbaarheid, problemen rond mobiliteit en een tekort aan dienstverlening de grootste uitdagingen zijn.
Voir plus d'articles
Meest gelezen