Startpagina Archief

Zuivelindustrie zet in op duurzame verpakkingen en hergebruik van water

Binnen de voedingsindustrie scoort de zuivelsector het beste als het aankomt op het hergebruik van water. Zo komt 30% van het gebruikte water bij de zuivelproducenten uit alternatieve bronnen. Ook inzake duurzame verpakkingen is de zuivelverwerking goed bezig, met onder andere steeds meer melkproducten in gerecycleerde PET-flessen.

De conclusies komen van verschillende experten op het zesde Zuivelsymposium van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). In het Vlaamse parlementsgebouw verkenden experten en zuivelverwerkers verschillende denksporen voor een verdere verduurzaming van de sector.

VLAM en BCZ brengen elk jaar een aantal vakspecialisten samen voor een stand van zaken inzake duurzaamheid in de Belgische zuivelsector. Het zesde symposium en paneldebat lokte zowat 50 deelnemers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘Waterbassin met 33.000 m3 water is een keiharde noodzaak’, meent Michael Schippers

Aardappelen De Zeeuwse akkerbouwer Michael Schippers heeft een akkerbouwbedrijf in Kamperland op Noord-Beveland. Hij is echt een akkerbouwer die houdt van zo efficiënt mogelijk werken. “Dus een zo laag mogelijke input en een zo hoog mogelijke opbrengst.” Hij ging anderhalf jaar naar het land waar zijn ouders ook een sterke band mee hebben, Canada, zowel om levenservaring op te doen als om te werken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen