Startpagina Archief

“Ik zie weinig toekomst voor vlees in de korte keten”

Dieter De Baere uit Eeklo is de derde generatie op ’t Pauwenhof. Het gemengd veeteeltbedrijf van zijn ouders interesseerde hem wel, maar hij wilde eerst en vooral beenhouwer worden. Het vlees verkopen in korte keten bleek de ideale oplossing. Dieter is blij dat hij die weg is ingeslagen met het bedrijf, maar eigenlijk ziet hij weinig toekomst in vleesverkoop via de korte keten.

Zes jaar geleden startte Dieter met het verkopen van vleespakketten in korte keten. Zijn ouders hadden 110 zeugen en 100 runderen, maar een landbouwbedrijf uitbaten met dat aantal dieren was voor Dieter niet renderend genoeg voor de toekomst. Met de overschakeling naar de korte keten kon dat wel lukken, zelfs met nog minder dieren.

Met minder dieren naar korte keten

“Mijn vader deed bij mijn overname 100 zeugen weg, waarna we er nog 10 hadden”, vertelt Dieter. “Voor korteketenverkoop is dat genoeg. Momenteel hebben we ook nog...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kruising van Wagyu en Holstein levert mooie resultaten op

Libramont In rundvee bestaan er tal van rassen en kruisingen tussen rassen zijn zo oud als de veeteelt zelf. Soms zijn er toch verrassende, nieuwe kruisingen. De Waalse familie Pierard kruist systematisch Wagyu met Holstein en is heel tevreden met het resultaat.
Voir plus d'articles
Meest gelezen