Startpagina Archief

Week van het Witloof van 1 tot en met 7 februari

Van 1 tot en met 7 februari organiseert het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de Week van het Witloof om de groente meer in de kijker zetten. Witloof is dan ook Belgisch culinair erfgoed: in de 19e eeuw werd het uitgevonden in Brussel als een kruising tussen cichorei en capucienenbaard. Nog altijd is België het enige land waar boeren grondwitloof telen.

In totaal zijn er ongeveer 200 witlooftelers, waarvan de helft grondwitloof teelt. Tussen de 30 en 35 daarvan telen de Brusselse variant. “Het aantal witlooftelers daalt al een hele tijd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Groentegeweld: smaakvolle biogroenten uit Weelde

Korte Keten Groentegeweld is een kleinschalig bio-ecologisch tuinbouwbedrijf in volle groei in Weelde, een deelgemeente van Ravels. Met veel passie en liefde telen Dirk Hendrix en Willem Van Pelt er het hele jaar rond zo’n 60 soorten seizoensgroenten en -fruit. Net als 41 andere Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven zet Groentegeweld op zondag 14 september zijn deuren open voor het grote publiek op de Dag van de Landbouw.
Voir plus d'articles
Meest gelezen