Startpagina Archief

Week van het Witloof van 1 tot en met 7 februari

Van 1 tot en met 7 februari organiseert het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de Week van het Witloof om de groente meer in de kijker zetten. Witloof is dan ook Belgisch culinair erfgoed: in de 19e eeuw werd het uitgevonden in Brussel als een kruising tussen cichorei en capucienenbaard. Nog altijd is België het enige land waar boeren grondwitloof telen.

In totaal zijn er ongeveer 200 witlooftelers, waarvan de helft grondwitloof teelt. Tussen de 30 en 35 daarvan telen de Brusselse variant. “Het aantal witlooftelers daalt al een hele tijd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen