Startpagina Archief

Gesukkel om laatste bieten

te verwerken

Bij Iscal Sugar is de bietencampagne nog niet ten einde. Ze sukkelen er stevig met de verwerking.

Door onder meer de voorbije vorstperiodes ging de kwaliteit van de suikerbieten achteruit. Daardoor ging ook de verwerkingssnelheid in de fabriek van Iscal Sugar trager. De filtratie liep er frequent vast.

De fabriek loopt dus niet op volle capaciteit en heeft nog een voorraad ‘oude’ bieten te verwerken én dan moeten er nog ‘verse’ bieten die een bedenkelijke kwaliteit kunnen hebben, aangeleverd en verwerkt worden.

Ophaalstop

Daarom besliste Iscal Sugar om de bieten die nog op het veld staan, niet meer op te halen ...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen