Startpagina Archief

Clafoutis van appel

Laat je betoveren door de smaak van clafoutis met appel, waar sappige appels baden in een licht, luchtig beslag. Het is een heerlijk dessert om van te genieten na elke maaltijd. Na een bereiding van een uurtje kunnen 4 personen hiervan smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

3 appelen (Golden)

3 eieren

60 g basterdsuiker

100 g bloem type 00

140 ml melk

140 ml room

20 g boter (gesmolten)

zout

boter

Hoe ga je te werk?

Beboter een ovenbestendige pan van ongeveer 22 cm diameter.

Schil de appelen en snijd ze in partjes. Snijd elk partje in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel ze over de bodem van de pan.

Verwarm de oven voor op 190°C.

Klop de eieren los met de suiker. Voeg de gezeefde bloem en zout toe en klop verder tot er geen klontertjes meer zijn.

Voeg de gesmolten boter toe en vervolgens de melk en de room. Klop tot een lopend beslag.

Giet dit over de appelen en zet de pan ongeveer 45 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin ziet.

Werk de clafoutis eventueel af met poedersuiker. Dit dessert is zowel warm als koud lekker.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen