Startpagina Archief

Clafoutis van appel

Laat je betoveren door de smaak van clafoutis met appel, waar sappige appels baden in een licht, luchtig beslag. Het is een heerlijk dessert om van te genieten na elke maaltijd. Na een bereiding van een uurtje kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?

3 appelen (Golden)

3 eieren

60 g basterdsuiker

100 g bloem type 00

140 ml melk

140 ml room

20 g boter (gesmolten)

zout

boter

Hoe ga je te werk?

Beboter een ovenbestendige pan van ongeveer 22 cm diameter.

Schil de appelen en snijd ze in partjes. Snijd elk partje in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel ze over de bodem van de pan.

Verwarm de oven voor op 190°C.

Klop de eieren los met de suiker. Voeg de gezeefde bloem en zout toe en klop verder tot er...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen