Dit gerecht is extra smaakvol door de vulling van spinazie, geitenkaas en kruiden.
Na een bereiding van 90 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?
1 kg uitgebeende lamszadel
250 g spinazie
1 ui
150 g Vlaamse geitenkaas
2 teentjes knoflook
3 el pijnboompitten
1,50 tl sumak
olijfolie
peper
zout
Voor de dressing:
0,50 komkommer
150 ml yoghurt
1 bosje munt
1 el honing
1 limoen (sap en schil)
citroensap
Hoe bereid je het?
Maak het vlees:
Versnipper de ui en de knoflook.
Was de spinazie. Fruit de ui en knoflook 5 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg de pijnboompitjes toe en bak even mee.
Voeg de spinazie toe en laat kort slinken in de pan. Haal van het vuur. Verkruimel de geitenkaas en roer door de spinazie.
Leg het lamszadel open geplooid op een plank. Kruid met sumak, peper en zout. Schep het spinaziemengsel in de lengte over het lamszadel, laat een boordje over zonder vulling.
Rol het vlees op naar het boordje zonder vulling toe en bind om de 3 cm vast met keukentouw. Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Braad het gebraad rondom aan in een scheutje olijfolie, bak ongeveer in 10 minuten tot het rondom bruin is.
Leg daarna het vlees met braadvocht in een ovenschaal en plaats 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Maak de dressing:
Schil de komkommer. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd de komkommer fijn. Hak de munt fijn.
Doe de yoghurt in een kommetje en voeg de gesneden komkommer, munt en honing toe. Roer goed.
Werk af met de geraspte citroenschil en een scheutje citroensap. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Afwerking:
Snijd de gevulde lamszadel in plakken en serveer met de dressing. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.