Startpagina Archief

Een parcours

‘Van zaadje tot bord’

Heb je je ooit afgevraagd hoe gewassen geteeld worden? Hoe komen tarwe,

aardappelen, maïs, suikerbieten en

andere gewassen op je bord terecht?

Al je vragen hierrond zullen beantwoord worden op het Platform Plantengezondheid in hall 1 tijdens de Beurs van

Libramont.

Twaalf partners vanuit de sector werken samen om het thema ‘Van zaadje tot bord’ voor te stellen, met extra aandacht voor plantengezondheid, duurzaamheid en voor het produceren van kwalitatieve voeding voor allen.

Platform One Health

Nieuw dit jaar is dat het Platform Plantengezondheid (www.PlatformPlantengezondheid.be) nu ook samenwerkt met het Platform Dierengezondheid, en met een aantal federale organisaties, zoals het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen