Startpagina Archief

Feestelijk varkenshaasje

Met dit feestelijke varkenshaasje, geserveerd met een fluweelzachte pastinaakcrème en knapperige geroosterde spruitjes, maak je zeker indruk. Vergeet ook de kroketjes niet voor de perfecte afwerking. Je kan ook een dagje op voorhand met de voorbereiding beginnen, zo bespaar je tijd en maak je het jezelf een stukje makkelijker. Een feestmaal om van te genieten, dat voor 8 personen klaar is na een uur!

Wat heb je nodig?

2 varkenshaasjes

16 plakjes ontbijtspek

1 el honing

6 takjes tijm

boter

peper

zout

Voor de compote van veenbes:

300 g veenbessen (diepvries)

2 el suiker

Voor de geroosterde spruitjes

1000 g spruitjes

olijfolie

Voor de pastinaakcrème:

1000 g pastinaken

room

Hoe ga je te werk?

Voorbereiding of 1 dag op voorhand:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kruid het vlees rondom met peper en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen