Startpagina Archief

"Hoop op kweekvlees is groot, maar feiten zeggen iets anders"

Hoever staan onderzoekers nu echt met het ontwikkelen van zogenaamd ‘kweekvlees’? We stelden de vraag aan Lieven

Thorrez, professor aan de KU Leuven, en kregen een nuchter ant-woord: “Het is niet omdat we spiercellen kunnen kweken, dat je kan spreken van vlees zoals wij dat kennen.”

We ontmoeten Lieven Thorrez aan de Kulak, de Kortrijkse campus van de KU Leuven, waar hij hoogleraar is aan de faculteit Geneeskunde. Thorrez geeft er onder andere les aan de studenten Biomedische Wetenschappen, maar spendeert ook veel tijd aan wetenschappelijk onderzoek. “We zijn bezig met onderzoek naar het maken van skeletspierweefsel”, steekt hij van wal. “En ik denk wel dat ik mag stellen dat we op dat vlak bij de Europese top behoren.”

Hoe zijn u en uw team beland bij het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen