Startpagina Archief

Levende landbouwgeschiedenis

én een baken voor de toekomst

Sommige herinneringen blijven je je hele leven bij. Als kind bracht ik heel wat tijd door op het landbouwbedrijf van mijn nonkel Paul in Kinrooi. Eén koe uit die tijd zal ik nooit vergeten: Nortop, een roodbonte kampioenskoe die lint na lint won, maar thuis gewoon Nortop bleef: sterk, rustig en betrouwbaar. Ze gaf meer dan 112.000 l melk tijdens haar leven, en haar genen leven vandaag nog voort in de stal.

Wat me vooral bijblijft, is de passie en het vakmanschap waarmee mijn nonkel aan de slag was. Hoe hij stambomen uit zijn hoofd kende, vooruitdacht in genetica...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen