Startpagina Melkvee

Nieuwe Europese diergezondheidswet: wat zijn de gevolgen voor I2-bedrijven?

Het IBR-programma wijzigt grondig vanaf 21 april 2021 met de introductie van de nieuwe Europese diergezondheidswet. Voor I2-bedrijven treden er een aantal extra maatregelen in voege. Deze bedrijven hebben er dan ook alle belang bij om zo snel mogelijk door te groeien naar I3. Alle betrokken veehouders zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Wat wijzigt er voor I2-bedrijven en hoe kan je doorgroeien naar een vrij statuut?

Dit jaar komen er heel wat extra maatregelen voor I2-bedrijven. Daarom moedigen we ieder I2-bedrijf aan om, indien mogelijk, nog voor 21 april 2021 door te groeien naar het vrij statuut.

De voorbije 5 maanden hebben al 320 veehouders de stap gezet; nog eens circa 400 bedrijven zijn bezig met het traject.

Wat wijzigt er voor I2-bedrijven?

Volgende maatregelen gelden vanaf 21...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Jasper en Afke Baukje willen verbinding maken met de burger

Melkvee Tot hun verbazing wonnen melkveehouders Jasper en Afke Baukje Spierings uit het Brabantse Oss de belangrijke Nederlandse prijs ‘Agrarisch Ondernemer 2024’. Ze hebben 80 stuks melkvee en 200 zoogkoeien voor het vlees, doen aan natuurbeheer en hebben inmiddels 49 werknemers. Ze willen via hun grote boerderijwinkel en kinderdagverblijf de vrijheid van het boerenleven en het boerengevoel zo veel mogelijk doorgeven aan de burgers in de regio.
Meer artikelen bekijken