Startpagina Actueel

Zweden verbiedt nertsenkweek tot het einde van 2021

Zweden heeft besloten het fokken van nertsen te stoppen tot het einde van 2021, als gevolg van de coronapandemie, dat zei de Zweedse regering op woensdag.

Leestijd : 1 min

Nertsenfokkers mogen hun fokdieren houden, maar ze mogen er niet meer mee kweken. Op dit moment telt Zweden ongeveer 90.000 dieren. Ze worden voornamelijk gekweekt voor hun bont. In het naburige Denemarken werd vorig jaar al een massale nertsenruiming georganiseerd. Er werden toen 15 miljoen nertsen geruimd en het fokken werd ook tot het einde van 2021 verboden.

Nertsen behoren tot de diersoorten die bijzonder vatbaar zijn voor het coronavirus. Nertsen zijn de enige dieren die het virus kunnen krijgen van én geven aan mensen. Er bestaat een risico dat een nertsenvariant van het virus zou overgaan op de mens, waardoor het voor mensen moeilijk zou worden om antilichamen te vormen. Hierdoor zouden toekomstige vaccins mogelijk niet meer werken.

Belga

Lees ook in Actueel

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken