Startpagina Actueel

Europa werkt aan code voor overgang naar duurzamer voedselsysteem

De Europese commissie is besprekingen gestart over het ontwerpen van een gedragscode voor verantwoord ondernemen en marketingpraktijken. Verwacht wordt dat die code in juni 2021 klaar zal zijn.

Leestijd : 1 min

De code heeft tot doel een pad te effenen voor de collectieve rol van de actoren in de voedselketen in de overgang naar een duurzamer EU-voedselsysteem, waardoor het voor consumenten gemakkelijker wordt om voor gezonde en duurzame voeding te kiezen.

Verwacht wordt dat deze code in juni 2021 klaar zal zijn voor ondertekening door belanghebbenden en zou alle belangrijke aspecten van de duurzaamheid van voedselsystemen (economisch, sociaal en milieu) bestrijken en de doelstellingen en ambities weerspiegelen van de Farm to Fork-strategie en de Europese Green Deal.

De Farm to Fork-strategie riep de actoren 'tussen de boerderij en de vork', waaronder voedselverwerkers, horeca/ foodservice-exploitanten en retailers, op om de weg te wijzen naar het vergroten van de beschikbaarheid en betaalbaarheid van gezonde, duurzame voedselopties. Het overleg legt een bouwsteen op de weg naar het bereiken van de ambitieuze en belangrijke doelstellingen van de strategie.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken