Vanderjeugd pleit bij opening landbouwsalon voor positieve benadering klimaatdebat

Economie

Het 20e Salon voor Land- en Tuinbouw trok volgens de organisatie circa 12.500 bezoekers, 2.500 minder dan verwacht. De opening werd zoals gebruikelijk begeleid door politici van blauwe huize, die pleitten voor open grenzen en een realistische kijk op wat de landbouw kan doen voor het klimaat.

De beursorganisatie verwacht 15.000 bezoekers.

Land- en tuinbouwsalon in Roeselare verwacht 15.000 bezoekers

Actueel

Hallen Schiervelde is van zaterdag 23 tot en met maandag 25 februari het toneel van het Salon voor Landbouw, Tuinbouw en voor de tweede maal ook Park. Voor de 20e editie hebben 107 exposanten zich ingeschreven. Beursmanager Nic Vermaut verwacht circa 15.000 bezoekers op wat hij de “hoogdag” van de West-Vlaamse landbouw noemt.

Hilde Vautmans knipt samen met Francesco Vanderjeugd (beiden Open VLD) het lintje door tijdens de openingsplechtigheid van zaterdagochtend, daarbij bijgestaan door Kris Declercq (burgemeester Roeselare) en Luc Versele (CEO Crelan).

Voor vrije handel en vrouwenrechten

L&T- Salon

“De gezelligste landbouwbeurs van het land”, zo noemde Nic Vermaut het afgelopen Salon voor land- en tuinbouw in Roeselare. De beurs is in ieder geval altijd zo vriendelijk om tijdens de opening enkele (blauwe) politici hun visie op het landbouwbeleid te laten geven. Ook de als Crelan-CEO afscheidnemende Luc Versele mocht zijn blik werpen op de sector.

Organisatoren v.l.n.r. Nic Vermaut (Well communications), Louis Bril en Eddy Loontjens (LVZ, Liberaal Verbond voor Zelfstandigen, Land- en Tuinbouw), kijken uit naar de 19e editie.

19e Land- en Tuinbouwsalon Roeselare

L&T- Salon

Expo Roeselare op de Hallen Schiervelde is van zaterdag 25 tot en met maandag 27 februari het toneel van het Salon voor Landbouw, Tuinbouw en voor het eerst ook voor Park. Mechanisatie blijft sterk vertegenwoordigd op de beurs. “Boeren blijven materiaalfreaks”, glimlachte organisator Nic Vermaut.