Startpagina Tuin

Een mooi gazon in 5 stappen

Het gazon ligt er na deze wisselvallige winter maar belabberd bij. Door de afwisselend koudere en zachtere periodes zijn hier en daar al wat plukken gras gaan doorschieten, waardoor het geheel er heel ongelijk bij ligt. De natte januarimaand zorgde er dan weer voor dat de halmen van bepaalde grassoorten geel kleurden, waardoor er van de frisgroene kleur niet veel meer overblijft. Het is dus tijd voor actie.

Om te vermijden dat het gazon er gaat uitzien als een miniheuvellandschap moeten mollen in het gazon best zo vlug mogelijk bestreden worden. Dat kan het best gebeuren met mollenklemmen die in de handel verkrijgbaar zijn. Plaats de klem in een geschikte gang (dat kan je controleren door de gang dicht te drukken en nadien te controleren of de mol hem weer opengewroet heeft) tussen 2 molshopen. Maak daarna de gang over een lengte van 20 cm open. Let erop om de rest van de gang zo weinig mogelijk te beschadigen, en plaats de op scherp gestelde...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken